ПРОИЗВОДСТВО НА ИНТЕРИОРНИ ВРАТИ, дървена ДОГРАМА и МЕБЕЛИ

 
 

Производство на дървена дограма

Дървената дограма е за изтънчен вкус - дървото е неповторим и уникален материал. То отлично се съчетава както със старинен, класически така и с модерен интериор. Съвременната дървена дограма е изключително красива, тя дава възможност да се реализират смели дизайнерски идеи. Дървото дава безкрайни варианти за оцветяване и различни конструктивни решения.

Материалът който използваме е изключително качествен селектиран и сертифициран в Германия. Начина на обработка на профилите – слепването на три слоя подбран дървен материал и споен с високоякостни лепила не дава възможност за деформации. Профилите преминават през няколко вида обработки като първо дървесината се суши след което профилите се слепват и многократно се тестват на опън, якост и устойчивост на тежки външни влияния. Дървото е и с най-нисък процент топлопроводимост и висока шумоизолация. Най-добрия естествен изолатор с отлични естетични качества, което в комбинация с 12- 44 мм стъклопакет постига осезаемо понижение на топлинните загуби.

Освен това дървото има малко, незначително топлинно разширяване /удължаване/ в сравнение с всички останали материали за прозорци. Клиентите ни могат да избират измежду дървесините, които се предлагат като класически в България - дъб, бук и иглолистна дървесина а също така и от екзотичните дървесини – венге, котто, абанос, махагон, евкалипт, меранти и много други. Дървените прозорци от иглолистен материал, като например смърч, бор или лиственица са една доста добра икономическа инвестиция с оглед на тяхната дълга продължителност на употреба. Дървото е антистатично и поради това не привлича мръсотия и прах. Това е причината и поради която прозоречните рамки се почистват лесно и с изключително малко средства. От дърво могат да се произведат всякакви форми на прозорци - старинно изглеждащи или модерни. Обработката на дървесината с импрегнати и лазурни покритие я прави устойчива на атмосферното влияние и защитена от инсектициди.